Een kale berg zonder vlakke stukken beklimmen met de fiets, voelt voor de deelnemers van ColSensation als een poging om te voelen wat hun nabestaanden weken- of soms jarenlang voelden: een strijd voeren met jezelf. Hun geliefdes streden voor genezing van kanker, zijzelf strijden ten behoeve van KWF. Op 18 september is het weer zo ver en gaan ook onze collega’s Mariska Luijsterburg  – Schenk en Maartje van Broekhoven – Kleinenberg de Mont Ventoux in het zuiden van Frankrijk op.

De Mont Ventoux

In het warme zuiden van Frankrijk, de Provence, steekt de Mont Ventoux als een kale punt boven alles uit. Een berg van bijna 2.000 meter hoogte. De moeilijkste berg om te beklimmen in Frankrijk, als we veel fietskenners mogen geloven. Moeilijker dan de Alpen, omdat de Mont Ventoux geen vlakke stukken kent. Recht omhoog, recht naar het doel. Maar ook: recht naar de pijn. Want deze berg op fietsen is heftig. Dit doe je alleen met een doel voor ogen.

ColSensation: opgeven is geen optie

‘Opgeven is geen optie.’ De zin die de fietsers van ColSensation in hun achterhoofd paraat moeten houden. Het zal zwaar worden, maar opgeven is nu eenmaal geen optie. Dat is wat telt volgens de deelnemers. Deze beruchte zin staat ook nadrukkelijk op het profiel van Maartje: ‘Vorig jaar voor het eerst deelgenomen en de kale berg bedwongen. Voor iedereen die moet of moest vechten tegen deze vreselijke ziekte… De gehele beklimming, maar zeker bij het bereiken van de top waren ze in mijn gedachten. Ook dit jaar wil ik mijn steentje bijdragen ten behoeve van het KWF en ook nu weer geldt: opgeven is geen optie!’

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan ColSensation? Steun dan Mariska en Maartje door een bijdrage te doneren via onderstaande links:

http://www.montventouxsensation.nl/author/cs2015112/

http://www.montventouxsensation.nl/?s=mariska

Kijk hier voor meer informatie over ColSensation.